Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Fårikål (lam-i-kål)


12 personer. Traditionel norsk ret (egt. skal der bruges fårekød, men her er brugt lam der ikke er så stærkt smagende)
 

Fårikål
  1. Kødet skæres fra benet og skæres i store, mundrette stykker.

  2. Kålen klargøres

    1. De yderste blade fjernes

    2. Kålen skæres i kvarte

    3. De kvarte stykker skæres i strimler på 2-3 centimeters bredde

  3. I en STOR gryde lægges et lag af de fedeste kødstykker nederst.

  4. Drys med mel, salt og peber

  5. Læg et lag kål ovenpå

  6. Fortsæt på samme måde (afslut med et lag kål)

  7. Tilsat vand og kog op.

  8. Skru ned til det netop simrer, og kog kødet mørt (ca. 1,5 time). Rør det igennem en gang i mellem, så alt fordeles.

  9. Smag til med salt og peber.

Drys hakket persille over ved servering.

 

PS. Man kunne fristes til at tilsætte spidskommen og/eller finthakket chili, selvom man næppe har gjort det traditionelt i Norge.

 

Serveres med kogte kartofler. Øl er godt til.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017