|
Fårikål (lam-i-kål)
12 personer. Traditionel norsk ret (egt. skal der bruges fårekød, men her
er brugt lam der ikke er så stærkt smagende)
-
Kødet skæres fra benet og skæres i store, mundrette
stykker.
-
Kålen klargøres
-
De yderste blade fjernes
-
Kålen skæres i kvarte
-
De kvarte stykker skæres i strimler på 2-3 centimeters
bredde
-
I en STOR gryde lægges et lag af de fedeste kødstykker
nederst.
-
Drys med mel, salt og peber
-
Læg et lag kål ovenpå
-
Fortsæt på samme måde (afslut med et lag kål)
-
Tilsat vand og kog op.
-
Skru ned til det netop simrer, og kog kødet mørt (ca.
1,5 time). Rør det igennem en gang i mellem, så alt fordeles.
-
Smag til med salt og peber.
Drys hakket persille over ved servering.
PS. Man kunne fristes til at tilsætte spidskommen og/eller finthakket chili,
selvom man næppe har gjort det traditionelt i Norge.
Serveres med
kogte
kartofler. Øl er godt til.
|
|
|