|
Lasagne Bolognese
8 personer. Passer til et stort
(firkantet) ovnfast fad/dyb bradepande.
Kødsovs
-
Kødet tages ud af køleskabet, så det ikke er koldt
når det skal svitses.
-
Grøntsagerne klargøres og skæres i
fine tern, hvidløget hakkes meget fint.
-
Bacon/spegepølse finthakkes.
-
Grøntsagerne
og bacon/spegepølse sauteres ved god varme i 10-12 minutter i olie.
-
Rødvinen tilsættes og koger ind.
-
Kødet brunes i et par spsk. olivenolie ved god varme i
en separat pande.
-
Kød, tomater, tomatpure og oregano kommes ved og der skrues ned
(så
retten kun snurrer) under omrøring og uden låg to timer til
sovsen bliver ret tyk.
-
Smag til med salt og peber (husk, at osten er salt).
Bechamelsovs
- Mælken varmes op (ikke koge), f.eks. i en mikroovn 3-4 minutter.
- Smørret smeltes i en tefalgryde ved middel varme og melet piskes i til
der er dannet en fast bolle. Den varme mælk piskes i lidt efter lidt.
- Lad det simre 5-10 minutter (under omrøring) så melsmagen forsvinder.
- Tag gryden af varmen og smag til med reven muskatnød, salt og peber.
Samling
- Riv osten, tænd ovnen på 230°.
- Kog pastaen 3 min. i saltet og olieret vand, hæld vandet fra og brus 10
sek. med koldt vand.
- Et
firkantet ovnfast fad smøres med lidt olie.
- Lasagnen samles af 5-6 TYNDE lag:
< Dæk med 2 dl kødsovs og
et lag pasta
< Byg derefter ca. 5 sandwichlag af: 2 dl bechamelsovs, 2 dl kødsovs, 3-4 spsk
parmesanost og et lag pastaplader.
< Afslut med bechamelsovs og ost.
- Sæt fadet i midten af den 230° varme ovn, skru ned til 180° og bag i
45 minutter til overfladen er brun og det bobler lidt.
- Tag fadet ud og lad lasagnen hvile i 5-10 minutter.
Serveres med en stor grøn salat.
|
|
|