Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Lasagne Bolognese


8 personer. Passer til et stort (firkantet) ovnfast fad/dyb bradepande.

 

Kødsovs

  1. Kødet tages ud af køleskabet, så det ikke er koldt når det skal svitses.

  2. Grøntsagerne klargøres og skæres i fine tern, hvidløget hakkes meget fint.

  3. Bacon/spegepølse finthakkes.

  4. Grøntsagerne og bacon/spegepølse sauteres ved god varme i 10-12 minutter i olie.

  5. Rødvinen tilsættes og koger ind.

  6. Kødet brunes i et par spsk. olivenolie ved god varme i en separat pande.

  7. Kød, tomater, tomatpure og oregano kommes ved og der skrues ned (så retten kun snurrer) under omrøring og uden låg to timer til sovsen bliver ret tyk.

  8. Smag til med salt og peber (husk, at osten er salt).

Bechamelsovs

  1. Mælken varmes op (ikke koge), f.eks. i en mikroovn 3-4 minutter.
  2. Smørret smeltes i en tefalgryde ved middel varme og melet piskes i til der er dannet en fast bolle. Den varme mælk piskes i lidt efter lidt.
  3. Lad det simre 5-10 minutter (under omrøring) så melsmagen forsvinder.
  4. Tag gryden af varmen og smag til med reven muskatnød, salt og peber.

Samling

  1. Riv osten, tænd ovnen på 230°.
  2. Kog pastaen 3 min. i saltet og olieret vand, hæld vandet fra og brus 10 sek. med koldt vand.
  3. Et firkantet ovnfast fad smøres med lidt olie.
  4. Lasagnen samles af 5-6 TYNDE lag:

    < Dæk med 2 dl kødsovs og et lag pasta

    < Byg derefter ca. 5 sandwichlag af: 2 dl bechamelsovs, 2 dl kødsovs, 3-4 spsk parmesanost og et lag pastaplader.

    < Afslut med bechamelsovs og ost.

  5. Sæt fadet i midten af den 230° varme ovn, skru ned til 180° og bag i 45 minutter til overfladen er brun og det bobler lidt.
  6. Tag fadet ud og lad lasagnen hvile i 5-10 minutter.

Serveres med en stor grøn salat.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016