Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Oksebovsteg


8-10 portioner (kan fryses)

 

  1. Tag kødet ud af køleskabet i god tid (1 time i forvejen).
  2. Rens grøntsagerne og skær dem i grove stykker
  3. Kødet krydres med salt og brunes på begge sider i olivenolie i en STOR gryde.
  4. Hæld rødvinen ved og kog ind
  5. Tænd ovnen på 150 grader.
  6. Tilsæt resten og hæld vand ved så det dækker.
  7. Læg tætsluttende låg på gryden (brug evt. staniol mellem låg og gryde) og sæt den i den forvarmede ovn i 5-6 timer.
  8. Kødet tages op og dækkes til.
  9. Grøntsagerne smides væk og suppen sies.
  10. 1 l af suppen *) koges ind til det halve og tyknes med en smørbolle: Smørret smeltes i en tefalgryde og melet drysses i under kraftig omrøring. Suppen tilsættes lidt efter lidt under kraftig omrøring/piskning. Smages til med salt og peber. Hældes over kødet ved serveringen (ellers virker kødet meget tørt). Drys evt. med lidt karse, persille eller fintsnittet forårsløg.

Kartoffelmos er godt til.

 

*) Resten af suppen koges ind og fryses ned som fond.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017