Tag
kødet ud af køleskabet i god tid (1 time i forvejen).
Rens grøntsagerne og skær dem
i grove stykker
Kødet krydres med salt og brunes på begge sider i olivenolie
i en STOR gryde.
Hæld rødvinen ved og kog ind
Tænd ovnen på
150 grader.
Tilsæt resten og hæld vand ved så det dækker.
Læg tætsluttende låg på gryden (brug
evt. staniol mellem låg og gryde) og sæt den i den
forvarmede ovn i 5-6 timer.
Kødet tages op og dækkes til.
Grøntsagerne smides væk og suppen sies.
1 l af suppen *) koges ind til det halve og tyknes med
en smørbolle: Smørret smeltes i en tefalgryde og melet
drysses i under kraftig omrøring. Suppen tilsættes lidt
efter lidt under kraftig omrøring/piskning. Smages til
med salt og peber. Hældes over kødet ved serveringen
(ellers virker kødet meget tørt). Drys evt. med lidt
karse, persille eller fintsnittet forårsløg.