Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Côte du Boeuf (oksekotelet)


5-7 personer

  1. Kødet tages ud af køleskabet i god tid (mindst 1 time)

  2. En grillpande varmes op til den er meget varm

  3. Koteletterne tørres af med køkkenrulle, pensles med olie og krydres med peber.

  4. Koteletterne steges ved høj varme 1+1+1+1 minut (vendes hver gang).

  5. Steges færdige på en af disse måder indtil et kødtermometer viser 50º (stiger ca. 5º mens den hviler) for lyserødt/rødt kød:

    1. Pande: Skru ned til lav-middel varme og steg videre ca. 20 min mens de vendes hver andet minut.

    2. Ovn: Sættes i en 210º varm ovn i ca. 15-20 min

  6. Saltes og hviler tildækket af et viskestykke på en tallerken i 10-20 minutter

  7. Kødet skæres fri af benet og skæres i 1 cm tykke skiver på skrå (skær og server 1 ad gangen).

Serveres på varme tallerkener.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017