|
Côte du Boeuf (oksekotelet)
5-7 personer
-
Kødet tages ud af køleskabet i god tid (mindst 1
time)
-
En grillpande varmes op til den er
meget varm
-
Koteletterne tørres af med køkkenrulle,
pensles med olie og krydres med
peber.
-
Koteletterne steges ved høj varme
1+1+1+1 minut (vendes hver gang).
-
Steges færdige på en af disse måder indtil et
kødtermometer viser 50º (stiger ca. 5º
mens den hviler) for lyserødt/rødt kød:
-
Pande: Skru ned til lav-middel varme og steg
videre ca. 20 min mens de vendes hver andet minut.
-
Ovn: Sættes i en 210º varm ovn i ca.
15-20
min
-
Saltes og hviler tildækket af et viskestykke
på en tallerken i 10-20 minutter
-
Kødet skæres fri af benet og skæres
i 1 cm tykke skiver på skrå (skær og server 1 ad gangen).
Serveres på varme tallerkener. |
|
|