|
Wonton-suppe med svine- og rejekød
10 personer med 6 wonton'er til hver som forret/mellemret
|
Alle vægtangivelser = klargjort vægt
|
60
wonton-pladerWonton-fyld
(10 g i hver wonton)
Suppe
|
|
Wonton
- Hvis wonton-pladerne i frosne: Tø dem op på
køkkenbordet et par timer (pak dem ikke ud, for
de tørrer let ud).
- Pil rejerne, fjern tarmen.
- Hak rejer og svinekød.
- Skræl og riv ingefæren.
- Rens og skær forårsløgene i 2 mm ringe.
- Bland alle ingredienserne i en skål. Smag til med
peber.
- Fyld en teskefuld midt på hver wonton-plade, fugt kanterne
og luk hver i en trekant.
- Kog wonton'erne i rigeligt kogende vand i flere
omgange (kun eet lag i gryden) i 2-3 min. Tag dem op på en
tallerken, mens de resterende koges.
Samling af suppen
- Skær de nederste 2 cm af hver bok choi, flæk dem
og skær dem i 1/2 cm skiver. Del dem i en grøn og hvid
bunke.
- Rens og skær forårsløgene i 2 mm ringe, og del i en
hvid og grøn bunke.
- Varm suppen op så den netop koger let.
- Tilsæt wonton'erne.
- Tilsæt de hvide bok choi-stykker og kog op. Kog i 2
min.
- Tilsæt de grønne bok choi-stykker og de hvide
forårsløg og kog op.
- Tilsæt soja, eddike og sesamolie, og smag til med
(salt og) peber.
Fordel i portionsskåle (6 wontoner i hver) og drys de grønne forårsløgdele over. |