Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Wonton-suppe med svine- og rejekød


10 personer med 6 wonton'er til hver som forret/mellemret
 

Alle vægtangivelser = klargjort vægt

 

60 wonton-plader

Wonton-fyld (10 g i hver wonton)

Suppe

Wonton-suppe

Wonton

  1. Hvis wonton-pladerne i frosne: Tø dem op på køkkenbordet et par timer (pak dem ikke ud, for de tørrer let ud).
  2. Pil rejerne, fjern tarmen.
  3. Hak rejer og svinekød.
  4. Skræl og riv ingefæren.
  5. Rens og skær forårsløgene i 2 mm ringe.
  6. Bland alle ingredienserne i en skål. Smag til med peber.
  7. Fyld en teskefuld midt på hver wonton-plade, fugt kanterne og luk hver i en trekant.
  8. Kog wonton'erne i rigeligt kogende vand i flere omgange (kun eet lag i gryden) i 2-3 min. Tag dem op på en tallerken, mens de resterende koges.

Samling af suppen

  1. Skær de nederste 2 cm af hver bok choi, flæk dem og skær dem i 1/2 cm skiver. Del dem i en grøn og hvid bunke.
  2. Rens og skær forårsløgene i 2 mm ringe, og del i en hvid og grøn bunke.
  3. Varm suppen op så den netop koger let.
  4. Tilsæt wonton'erne.
  5. Tilsæt de hvide bok choi-stykker og kog op. Kog i 2 min.
  6. Tilsæt de grønne bok choi-stykker og de hvide forårsløg og kog op.
  7. Tilsæt soja, eddike og sesamolie, og smag til med (salt og) peber.

Fordel i portionsskåle (6 wontoner i hver) og drys de grønne forårsløgdele over.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017