Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Sortfodsskinke-snacks


Snack til 24 personer
 

Vinforslag: Fino sherry
 

  • 400 g sortfodsskinke i tynde skiver (ca. 50 store skiver eller 100 små)

  • 75 tandstikkere

Melon-snacks

Butterdejs-snacks

  • (100 g skinke i skiver)

  • 3 skiver butterdej

  • 30 g oliventapanade

  • 15 g parmesan

Mozzarella-snacks

  • (100 g skinke i skiver)

  • 300 g bøffelmozzarella, helst i små kugler (bocconcini), gerne marinerede i olie og persille eller basilikum

 

Skinkesalat

  1. Skær skinken ultratyndt (tykkelse 1 på pålægsmaskine hvis muligt).

  2. Fjern store stykker fedt, og del hver skive i 2 (hvis skiverne er store).

  3. Butterdejs-snack (af 12 store eller 24 små skiver skinke)

    1. Smør oliventapanade på butterdejspladerne og drys parmesan på.

    2. Bag i en 210° varm ovn (varmluft) i 10-15 min til dejen er gylden.

    3. Tag ud og køl af på en rist.

    4. Fold skinken om butterdejsstykkerne og sæt en tandstikker igennem.

  4. Melon-snacks (af 12 store eller 24 små skiver skinke)

    1. Skær skrællen af frugten, skær den i skiver på 2-3 cm

    2. Skær skiverne i 3 cm bjælker.

    3. Skær 24 stykker på hver 10 cm af bjælkerne.

    4. Fold skinken om frugtstykkerne og sæt en tandstikker igennem.

  5. Mozzarella-snacks (af 12 store eller 24 små skiver skinke)

    1. Fold skinken om en miniost og sæt en tandstikker igennem.

  6. Skinkesalat (af 12 store eller 24 små skiver skinke)

    1. Klargør grøntsagerne.

    2. Fjern det meste af fedtet fra skinken (der skal være 100 g tilbage).

    3. Hak skinken (evt. i kødhakker) sammen med grøntsagerne (ikke agurken).

    4. Kom skinkesalaten i en plasticpose, snør den til, og klip et lille hul i bunden i den ene side.

    5. Sæt på køl indtil lige inden serveringen.

    6. Flæk agurken og skær 2 mm skiver af hver del (halvmåner til pynt).

    7. Fordel massen i 24 skeer og sæt en agurkehalvmåne på toppen.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016