Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Grov pate


Til 12 personer som hovedret med rugbrød, dvs. to 30 cm lange forme (ca. 3 liter postej)

 

  1. Pil løg og hvidløg, skyl og pluk persillen - og skær kød og lever i lange 2 x 2-cm strimler.

  2. Hak halvdelen kød og lever i kødhakkeren (med 8 mm huller) sammen med løg, hvidløg og persille. 

  3. Skær resten af kød og lever i stykker på 2 x 2 cm med kniv og bland det i.

  4. Tilsæt salt, peber, cayenne og armagnac/cognac.

  5. Rør creme fraiche, æg og mælk sammen, og bland det godt med farsen og nødderne.

  6. Fordel farsen i to forme, og læg timiankviste, laurbærblade og evt. bacon ovenpå.

  7. Dæk til med køkkenfolie og stil på køl i et døgn.

  8. Tag farsen ud og lad den få stuetemperatur (1 time).

  9. Dæk med folie/låg og bag i vandbad i ovn ved 180° varmluft i 1 time og 10 min.

Note  Skal trække på køl i 2-3 døgn inden brug. Gerne under pres. Hæld væde fra inden udskæring. Ved udskæring bruges en meget skarp, tynd kniv (f.eks. laksekniv) og skæres forsigtigt i 1 cm skiver.

 

Godt med cornichons og især løgchutney til

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017