Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Provence-nakkesteg


Til 6-8 personer - startes dagen før.

 


Kødet har her kun fået 40 min og ikke hvilet mere end 5 min. 5 min mere i ovnen og 5-10 min længere hviletid ville have gjort den perfekt.
  1. Rens/skyl krydderurterne, skær den halve citron i tynde skiver.

  2. Tør stegen, snør den og stik krydderurterne og citronskiverne ind under snoren over hele stegen. Krydr godt med salt og peber.

  3. Kom olivenolien og saften af 1 citron i en plastivpose. Kom kødet i og luk posen. Gnid marinaden godt ind.  - lad det hele hvile i køleskab til næste dag.

  4. Næste dag: Varm ovnen op til 220°

  5. Læg kødet i et (smurt) ildfast fad der netop kan rumme den og steg i ovnen i 45-50 min.

  6. Tag kødet ud, dæk det til løst med sølvfolie og lad det hvile 10-15 min.

  7. Fjern snoren og skær i ikke for tykke skiver.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017