Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Lammekebab


Giver ca. 20 spyd - 6-8 personer til hovedret

 

  1. Skær så meget fedt og sener af køllen som muligt.

  2. Udben køllen. Del ved ledet og skær benene fri 1 ad gangen. Resultatet skal helst være to stykker kød uden for meget afpuds, så det nu kan skæres i ensartede terninger:

  3. Skær kødet i terninger på 4x4 cm og kom det i en skål.

  4. Skyl, tør og hak mynten og hæld den over.

  5. Pres citronsaften og hæld over.

  6. Pil og hak hvidløgene og hæld dem over.

  7. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det grundigt rundt.

  8. Tildæk og sæt på køl 10-20 timer (eller i stuetemperatur 2-4 timer).

  9. Læg træspyddene i vand en halv time.

  10. Fordel kødet med 4 stykker på hver (til forret kan man bruge mindre pinde og kun 2-3 stykker)

  11. Varm en grillpande (ikke teflon - den kan ikke tåle varmen) op til den er meget varm. Det tager et godt stykke tid.

  12. Smør panden med lidt olivenolie og steg 3-4 grillspyd (der skal være luft imellem) - 4-5 min på den ene side og 4-5 min på den anden.

  13. Læg de stegte kødspyd på et fad og hold dem varme

  14. Varm panden godt op igen og gentag indtil alt er stegt.

Serveres med russisk fladbrød, græsk youghurt og løg- og/eller tomatsalat.

 

Se også lammespid, der laves med sammenrullede, flade kødstykker og grøntsager.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016