|
Lammekebab
Giver ca. 20 spyd - 6-8 personer
til hovedret
|
 |
-
Skær så meget fedt og sener af køllen som muligt.
-
Udben køllen. Del ved ledet og skær benene fri 1 ad
gangen. Resultatet skal helst være to stykker kød uden for meget afpuds, så
det nu kan skæres i ensartede terninger:
-
Skær kødet i terninger på 4x4 cm og kom det i en skål.
-
Skyl, tør og hak mynten og hæld den over.
-
Pres citronsaften og hæld over.
-
Pil og hak hvidløgene og hæld dem over.
-
Tilsæt resten af ingredienserne og rør det grundigt
rundt.
-
Tildæk og sæt på køl 10-20 timer (eller i
stuetemperatur 2-4 timer).
-
Læg træspyddene i vand en halv time.
-
Fordel kødet med 4 stykker på hver (til forret kan man
bruge mindre pinde og kun 2-3 stykker)
-
Varm en grillpande (ikke teflon - den kan ikke tåle
varmen) op til den er meget varm. Det tager et godt stykke tid.
-
Smør panden med lidt olivenolie og steg 3-4 grillspyd
(der skal være luft imellem) - 4-5 min på den ene side og 4-5 min på den anden.
-
Læg de stegte kødspyd på et fad og hold dem varme
-
Varm panden godt op igen og gentag indtil alt er stegt.
Serveres med
russisk fladbrød,
græsk youghurt og løg- og/eller tomatsalat.
Se også
lammespid, der laves med sammenrullede, flade
kødstykker og grøntsager. |