Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Helstegt oksetyndstegsfilet


Til 10-12 personer

 

Tyndstegsfilet i skiver (centrumstemperatur 55 grader)

Centrumstemperaturen var her 55°

 

Kødet er her meget rødt (centrums-temperatur var på 50°)

  1. Kødet tages ud af køleskabet 1-2 timer i forvejen, så det får stuetemperatur.

  2. Hvis senen ikke er fjernet, gøres det nu (se her hvordan).

  3. 20 min før kødet sættes i ovnen: Kødets fedtlag ridses i 2x2 cm tern (så tæt som muligt på kødet uden at skære i det), pensles med olie og krydres med salt og peber.

  4. Læg kødet i en passende bradepande, sæt stegetermometer i og sæt panden midt i den kolde ovn.

  5. Tænd ovnen på 160° og steg til en centrumstemperatur på 53° for rosarødt (50° for rød, 56° for medium) - det tager ca. godt 1 time.

  6. Lad stegen hvile tildækket med et klæde (ikke staniol) i 15-20 min.

  7. Skær tynde skiver og læg på varme tallerkener.

Server vinhandlersauce (overskydende stegesky hældes i) og ovnstegte kartoffelbåde til - og dertil en RIGTIG god rødvin (f.eks. Margaux).

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016