-
Lammefileterne (og øvrigt, reelt kød)
skæres fra ryggen og pareres, så der ikke er fedt eller sener tilbage (fedt
smides væk, ben kan bruges til Lammesauce).
(Kødet kan med fordel marineres i 1/2 dl olivenolie, saft og gul skal af 1/2
citron og salt og peber i et døgn).
-
Brødets skorpe fjernes og lægges i mælken i 10 min.
-
Rygkødet brunes ved god varme i 2 spsk olivenolie i et
par minutter på hver side til det tager farve. Tag af og køl af.
-
Krydderurter og hvidløg renses og hakkes fint.
-
Lammebovkødet hakkes (hvis det ikke allerede er det).
-
Brødet knuges og hakkes fint.
-
Det hakkede lammekød blandes god med brød, krydderurter
og æg og smages til med salt og peber.
-
Farsen bredes ud på køkkenfilm i en 30 x 20 cm firkant
og de hele kødstykker fra ryggen lægges i midten.
-
Stegen rulles sammen (hviler gerne på
køl i 1/2-2 timer nu).
-
Varm olie og smør på en stor pande ved middel varme og
steg kødet i 10-12 min mens det vendes hvert 2. minut.
-
Lad det hvile i 5-10 min og skær i skiver.