Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Oksehøjrebskotelet


Til 4 personer

 

Oksehøjrebskotelet
Her vist 2 bøffer á ca. 250 g

  1. Kødet tages ud af køleskabet 2-3 timer i forvejen (hvis det allerede er skåret ud i bøffer, så kun 30 min), så det får stuetemperatur før stegningen.

  2. Kødet skæres op i bøffer á 200-300 g på tværs af fibrene (hvis det ikke allerede er sket).

  3. Kødet tørres af med køkkenrulle, pensles med olivenolie og krydres med salt og peber.

  4. Grillpanden varmes op til den er MEGET varm.

  5. Kødet grilles 1+1+1+1 minutter (vendes hver gang og drejes 90º hver anden gang så man får ternet grillmønster).

  6. Tag over på lun tallerken (40-50º) og hviler (ikke tildækket) i 10-15 minutter.

Serveres på varme tallerkener med f.eks. vinhandlersauce, ovnstegte kartoffelbåde og farserede svampe - eller med kryddermayonnaise og nye, danske kartofler.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016