|
Oksehøjrebskotelet
Til 4 personer
|
Her vist 2 bøffer á ca. 250 g
|
-
Kødet tages ud af køleskabet 2-3 timer
i forvejen (hvis det allerede er skåret ud i bøffer, så kun 30 min), så det får stuetemperatur før stegningen.
-
Kødet skæres op
i bøffer á 200-300 g på tværs af fibrene (hvis det ikke allerede er sket).
-
Kødet tørres af med køkkenrulle,
pensles med olivenolie og krydres med salt og peber.
-
Grillpanden varmes op til den er MEGET varm.
-
Kødet grilles 1+1+1+1 minutter (vendes hver gang og
drejes 90º hver anden gang så man får ternet
grillmønster).
-
Tag over på lun tallerken (40-50º)
og hviler
(ikke tildækket) i 10-15 minutter.
Serveres på varme tallerkener med f.eks.
vinhandlersauce,
ovnstegte
kartoffelbåde og
farserede svampe - eller med
kryddermayonnaise og
nye, danske kartofler.
|
|
|