Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Okseburgerbøf, luksus i sous vide


Hovedret til 4 personer (4 bøffer á 200 g)

Alle vægtangivelser = klargjort vægt

 

 

2 timer før servering

  1. Hak kødet og bland forsigtigt salt i (kødet må ikke mases sammen).

  2. Fordel til 4 bøffer.

  3. Vakuumer forsigtigt (evt. blot i en lynlåspose, hvor luften presses forsigtigt ud ved at sænke posen i vandbad).

  4. Læg på køl 1 time.

1 time før servering

  1. Sæt vandbadet til 50° (eller efter hvor rødt kødet ønskes, se oversigt).

  2. Tilbered i 45 min.

  3. Pak forsigtigt bøfferne ud, og tør dem grundigt, men forsigtigt af med køkkenrulle.

  4. Steg ved god varme i rigeligt smør 1 min på hver side.

  5. Drys med salt og peber og server straks.

Tilbehør til burger

  • Stor burgerbolle

  • Mayonnaise

  • Tomater i skiver

  • Agurker i skiver

  • Salat i tynde strimler

  • (Salat)løg i ultratynde strimler

  • Evt. chilisauce, HP-sauce, Worchestersauce

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017