|
Okseburgerbøf, luksus i sous vide
Hovedret til 4 personer (4 bøffer á 200 g) |
Alle vægtangivelser = klargjort vægt
|
2 timer før servering
-
Hak kødet og bland forsigtigt salt i (kødet må ikke
mases sammen).
-
Fordel til 4 bøffer.
-
Vakuumer forsigtigt (evt. blot i en lynlåspose, hvor
luften presses forsigtigt ud ved at sænke posen i vandbad).
-
Læg på køl 1 time.
1 time før servering
-
Sæt vandbadet til 50° (eller efter hvor rødt kødet
ønskes, se oversigt).
-
Tilbered i 45 min.
-
Pak forsigtigt bøfferne ud, og tør dem grundigt, men
forsigtigt af med køkkenrulle.
-
Steg ved god varme i rigeligt smør 1 min på hver side.
-
Drys med salt og peber og server straks.
Tilbehør til burger
-
Stor burgerbolle
-
Mayonnaise
-
Tomater i skiver
-
Agurker i skiver
-
Salat i tynde strimler
-
(Salat)løg i ultratynde strimler
-
Evt. chilisauce, HP-sauce, Worchestersauce
|
|
|