Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Ossobuco på græsk


10-14 portioner (kan fryses)

 

 Osso Buco (græsk)

 

Se også Ossobuco

  1. Tag kødet ud af køleskabet 1/2-1 time i forvejen. Skær alle hinder igennem med et par centimeters afstand.
  2. Løg
    1. Pil og skær løgene i kvarte.
    2. Steg dem gyldne ved middel varme i 1/2 dl olie i en stor, ovnfast gryde (15-20 min).
    3. Tag dem op.
  3. Forbered krydderierne:
    1. Knus enebær og chili groft.
    2. Pil og knus alle hvidløgsfeddene.
    3. Skræl den yderste gule skal af citronen og hak fint.
  4. Skru op for varmen, tilsæt 1/2 dl olie og brun kødet på alle sider (6-8 min), og tag det op.
  5. Tilsæt krydderierne (enebær, chili, hvidløg, citronskal, kanelstang, rosmarin, spidskommen, peber og salt) og steg til det dufter.
  6. Kog af med sherryeddiken til det næsten er væk.
  7. Skær tomaterne i stykker eller mos dem igennem et dørslag.
  8. Kom kød, løg, tomater, sukker  og øl i gryden. Tilsæt vand til det dækker.
  9. Kog op, læg tætsluttende låg på og skru ned til det netop bobler lidt. Kog indtil det er helt mørt (2-4 timer).
  10. Tag kødet op, kog saucen ind til den tykner (fuld varme i 10-20 min) og hæld kødet tilbage i saucen igen sammen med korender.
  11. Smag til med salt, peber og evt. sukker og eddike
  12. Held saucen over kødet i gryden og kog op.

Kan fryses.

 

Server basmati-ris, kartoffelmos eller jordskokkemos til.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017