Kødet tages ud af køleskabet, så det ikke er koldt
når det skal svitses.
Forvarm ovenen til 180°.
Løget pilles og skæres i
fine tern, hvidløget hakkes meget fint.
Løg og hvidløg sauteres ved god varme i 10-12 minutter i
1/2 dl olie sammen med laurbærbladene. Løgene skal mørnes, men ikke tage
farve.
Kødet kommes i og svitses med i 5-10 minutter til det
får farve.
Fond, tomater og krydderier tilsættes.
Kog op og skru derefter ned til mellemvarme. Smag til med salt og peber.
Skyl og skær stilken af auberginerne. Skær dem i 1 cm
skiver.
Opvarm en stor pande til god varme, hæld 2-3 spsk olie
på og svits aubergineskiverne i flere omgange (kun et lag på panden) så de er let
brune på begge sider.
Tag dem op, og fortsæt med resten af auberginerne.
Sauce
Æggene piskes sammen med mel og muskatnød, og youghourten vendes i.
TIlsæt 2 spsk salt og 2 tsk peber
Samling
Fordel et lag auberginer (1/3) nederst i et stort ildfast fad (bradepande)
og hæld halvdelen af kødsaucen over.
Læg en 1/3 af auberginerne over og fordel resten af kødsaucen over.
Fordel youghourtsaucen over og sæt den i den varme ovn i ca. 1 time til
den er gylden på toppen.
Tag ud og lad den hvile i 15 min før servering.
Redt fedt, så server med en stor grøn salat, gerne med
tomater i, og måske brød til.