Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Wienerschnitzel


4 personer

Wienerschnitzel

 

  1. Kødet tages ud af køleskabet i god tid (1/2-1 time)

  2. Kødet bankes let med håndroden, så det flades ud.

  3. Tre skåle/dybe fade klargøres med hhv:

    1. mel (blandet med salt og peber)

    2. det sammenpiskede æg

    3. rasp

  1. Hvert kødstykke vendes først i mel, derefter i det sammenpiskede æg og til sidst i raspen. Lægges forsigtigt på et stort fad og hviler gerne 1/2 time (så sidder raspen bedre fast).

  2. En stor pande varmes godt op og smør og olie kommes på. Når det er brunet af lægges kødet på og varmes ved mellem varme *) i 3 minutter på hver side.

  3. I mellemtiden klargøres pynten for hvert kødstykke: På en citronskive lægges en ring af en ansjosfilet, og i hullet lægges 1/2 spsk afdryppede kapers. Det hele dækkes med peberrod. 

  4. Kødstykkerne lægges på et varmt fad og citronskiverne m.m. placeres ovenpå.

*) For høj varme branker paneringen og for lav giver blødt lag, der falder af.

 

 

 

Wienerschnitzel (ret)Serveres med brasede kartofler, dampede ærter og brunt smør.

 

Øl er godt til.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017