Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Kalve-RibEye-steg, sous vide


10 personer

  1. Forberedelse

    1. Hinder, sener og det værste fedt skæres fra

    2. Krydres godt med salt og peber

    3. Vakuum-pakkes og lægges på køl til det skal tilberedes (op til 1-2 uger er OK)

  2. Sous Vide-tilberedning

    1. Opvarm badet til 55°

    2. Tilbered i 6T

    3. (lad det ligge i badet - op til 1 time - til det skal brunes på panden)

Kan laves i forvejen:
Hertil kan kødet tilberedes flere dage i forvejen og køles ned. Hvis man gør det, skal stegen varmes igen i et vandbad på 55° i 30-40 min før man forsætter.
  1. Tilfør stegeskorpe

    1. Tag stegen ud af posen og dup stegen tør med køkkenrulle.

    2. Krydr med lidt ekstra salt.

    3. Varm en pande op til lidt over middel varme, tilsæt smørret og lad det bruse af.

    4. Brun stegen 6-7 min, mens den vendes hvert minut.

  2. Anretning

    1. Læg stegen på et skærebræt og lad den hvile 3-4 min utildækket.

    2. Fyld imens et serveringsfad med kogende vand for at varme det (eller varm tallerkener ved tallerkenanretning).

    3. Skær stegen i skiver på 7-10 mm.

    4. Hæld vandet fra serveringsfadet og tør det af.

    5. Læg skiverne på fadet/tallerkenerne, krydr med lidt salt og peber og server straks.

 

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016