-
Læg kødet (evt. delt i 2-3 stykker) i
en gryde med koldt vand. Bring det langsomt i kog og skum urenheder fra.
-
Gør grønsager og urter i stand og skær dem i grove
stykker.
-
Kom grønsager og urter i gryden og kog under låg ved
svag varme i 5-6 kvarter (kalvebryst skal have det dobbelte).
-
Tag kødet op og lad det køle lidt af under et stykke
staniol (så det ikke tørrer ud).
-
Si suppen og smid grønsager og urter væk. Kog suppen
ind til 3/4 l (tager 30 min).
-
Gør grønsagerne til frikasséen i stand og skær dem i
mundrette stykker.
-
Fjern det værste fedt og sener fra kødet og skær det i
store firkanter (5-6 cm).
-
Blancher grønsagerne i letsaltet vand i 2 min og dryp
dem af.
-
Smelt smørret i en tykbundet gryde ved middel varme, tilsæt melet og
pisk det til en bolle.
-
Tilsæt suppen lidt efter lidt og under kraftig
piskning. Kog saucen igennem.
-
Tilsæt kød, urter og fløde og kog ved middel varme til
grønsagerne er møre (ca. 15 min).
-
Smag til med citron, salt, peber.
-
Drys persille over og server straks.
Kogte kartofler passer godt til.