Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Kalvefrikassé


8 personer

Frikasse

  1. Læg kødet (evt. delt i 2-3 stykker) i en gryde med koldt vand. Bring det langsomt i kog og skum urenheder fra.

  2. Gør grønsager og urter i stand og skær dem i grove stykker.

  3. Kom grønsager og urter i gryden og kog under låg ved svag varme i 5-6 kvarter (kalvebryst skal have det dobbelte).

  4. Tag kødet op og lad det køle lidt af under et stykke staniol (så det ikke tørrer ud).

  5. Si suppen og smid grønsager og urter væk. Kog suppen ind til 3/4 l (tager 30 min).

  6. Gør grønsagerne til frikasséen i stand og skær dem i mundrette stykker.

  7. Fjern det værste fedt og sener fra kødet og skær det i store firkanter (5-6 cm).

  8. Blancher grønsagerne i letsaltet vand i 2 min og dryp dem af.

  9. Smelt smørret i en tykbundet gryde ved middel varme, tilsæt melet og pisk det til en bolle.

  10. Tilsæt suppen lidt efter lidt og under kraftig piskning. Kog saucen igennem.

  11. Tilsæt kød, urter og fløde og kog ved middel varme til grønsagerne er møre (ca. 15 min).

  12. Smag til med citron, salt, peber.

  13. Drys persille over og server straks.

Kogte kartofler passer godt til.

 

NOTE  Nogle af grønsagerne i frikasséen kan erstattes af f.eks. ærter, bønner, asparges, courgetter eller lignende.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016