-
Læg træspiddene i en skål med vand (så brænder de ikke
så let når de grilles).
-
Stød spidskommen og fennikelfrø.
-
Pil og hak hvidløgene fint.
-
Vask appelsinen og riv det gule af skallen. Pres saften
ud.
-
Rør alle ingredienserne til marinaden sammen
(nellikerne skal i hele).
-
Afpuds svinemørbradene (fjern især den store sølvgrå
sene) og krydr med salt og peber.
-
Kom dem i en plasticpose, hæld marinaden ved, og masser
den godt ind i kødet.
-
Læg på køl i 1-12 timer.
-
Tag mørbradene op af marinaden (gem marinaden).
-
Læg 2 mørbrade ved siden af hinanden på et skærebrædt,
og stik træspidene igennem på tværs med 5-6 cm's mellemrum. Gentag med de 2
andre mørbrade.
-
Steg på en meget varm grill (eller på en grillpande,
eller under ovnens grill) i ca. 20 min. Vend ofte og pensl med marinade.
-
(Lav rodfrugtsalaten nu.)
-
Tag kødet af og lad det hvile i 5 min.
-
Skær mellem spydene, så der bliver et spyd med 2
kødstykker til hver.
Anret på tallerkener med 1 kødspyd oven på salaten. Drys
evt. med koriander.