I GOD TID: Skær kødet i 3x3 cm tern, og masser saltet
ind i stykkerne. Gem på køl i 4-12 timer (gerne vakuumeret). Saltet vil
trække stoffer ud af kødet som vil binde farsen.
Farsen
Sæt tarmene i blød i koldt vand.
Kom 10-20 isterninger i 750 g vand.
Pil og hak løget fint.
Skyl, tør og hak krydderurterne meget fint.
Hak spækket 1 gang (8 mm hul)
Hak kødet 1 gang (8 mm hul). Tag 1/3 (ca. 600
g) af kødet fra og sæt det på køl.
Bindefars
Rør (evt. i maskine ved langsom
hastighed) resten (de 80%) af kødet med spæk, løg, krydderurter, mel og æg.
Tilsæt det ISKOLDE vand lidt efter lidt - konsistensen skal være som
tynd grød og slippe når den tages op i hånden.
Tilsæt de 20% kød der blev sat til side i starten, og
rør sammen i 2-3 minutter.
Smag til med og peber (steg evt. en lille
prøvefrikadelle for at teste krydringen).
Sæt på køl.
Fyld tarmene
Skyl hver tarm igennem 2-3 gange, ved at åbne den ende
ende, og trække en smule koldt vand op i en lomme, der så trykkes igennem
tarmen.
Fugt pølsehornet og træk en tarm forsigtigt på, Enden
skal til sidst trækkes et par centimeter ind over pølsehornet (så den IKKE
hænger ud over pølsehornets åbning).
Kør farsen langsomt igennem kødhakkeren, så den kommer
langsomt ud af pølsehornet. Når den første centimeter er kommet ud, stoppes
maskinen, og lille kødluns nippes af og tarmen trækkes ud over enden (så der
ikke kommer luft i tarmen).
Start maskinen igen og fyld fars i tarmen, mens pølsen
masseres blidt så farsen fordeles. Evt. luftbobler presses tilbage hen over
pølsehornet.
Sæt et fad lige under pølsehornet, så medisteren
efterhånden kan lægges der i en snegl.
Når en tarm er fyldt, startes på samme måde med en
ny tarm, indtil al farsen er brugt.
Bind en knude på hver ende af pølserne.
Tag en pølse med et greb, hvor hænderne klemmer med ca.
10-15 cm's mellemrum (eller hvor lang man ønsker pølsen), og "sjipper"
stykket et par gange rundt. Fortsæt på samme måde, men sjip modsat hver
anden gang.
Færdiggørelse
Varm pølserne forsigtigt op i i 70°
vand, og tilbered dem i 6-8 min.
Tør dem af og steg dem forsigtigt 2-3 min på hver side
i smør - eller server dem som de er.