|
Oksemørbrad, Chateaubriand
Til 4 personer | Kødet her har hvilet tildækket med folie og grydelapper - derfor har de fået for meget! De skal IKKE tildækkes når de hviler (så steger de videre).
|
Ovnen varmes op til 230°. Kødet tages ud af køleskabet 2-3 timer i forvejen, så det får stuetemperatur før stegningen. Kødet afpudses (fedt og sener fjernes, men der bør ikke være meget). Kødet krydres med salt og peber. En støbejernspande varmes op til den er ret varm og kødet brunes på alle sider i 3-4 minutter. Kødet lægges i en (oliesmurt) skål og sættes i ovnen med stegetermometer. Steges i ca. 10 minutter, til stegetermometeret viser 50°. Tag og lad kødet hvile (ikke tildækket) i 5-8 minutter og skær det i tynde skiver (tyndere end på billedet).
Serveres på varme tallerkener med f.eks. nye kartoffer og bearnaisesauce. |
|