Fedtmarmoreret, men mellemmagert - som
nakkekotelet
Sæson
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse
150 g
Holdbarhed
Klargøring
Den lange, brede sene fjernes og smides
væk (skær den løs i den ene ende, vend senen nedad mod
skærebrædtet og før en skarp kniv mellem sene og kød med
kniven skråt ned mod senen), bimørbraden (den lange
tynde mørbrad langs siden) trækkes af (og tilberedes
separat i kortere tid). Det værste fedt skæres væk. Den
tykke ende skal muligvis løsnes hvor den er delt på
langs (for at få den lange sene ud).
Tilberedning
Svinemørbrad kan brunes kortvarigt (2-3
min) ved høj varme i smør, men skal ellers stege ved
svag varme (ellers bliver den tør). Man kan skære
mørbraden over på tværs i 3-4 cm skiver og lave
mørbradbøffer, men oftest bibeholdes saft og smag bedst
ved at stege den hel.