Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Svin: Mørbrad

Svin


Latin suidae
English pork tenderloin, pork fillet
Deutsch schweinefilet, lummer, jungfernbraten
Francais  filet de porc
Italiano  
Spaniol filete de cerdo, escalope de cerdo
Længde 40-50 cm
Vægt 600-800 g

Svin, mørbrad

  Svin, mørbrad
Kendetegn Fedtmarmoreret, men mellemmagert - som nakkekotelet
Sæson
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse  150 g
Holdbarhed
Klargøring Den lange, brede sene fjernes og smides væk (skær den løs i den ene ende, vend senen nedad mod skærebrædtet og før en skarp kniv mellem sene og kød med kniven skråt ned mod senen), bimørbraden (den lange tynde mørbrad langs siden) trækkes af (og tilberedes separat i kortere tid). Det værste fedt skæres væk. Den tykke ende skal muligvis løsnes hvor den er delt på langs (for at få den lange sene ud).
Tilberedning Svinemørbrad kan brunes kortvarigt (2-3 min) ved høj varme i smør, men skal ellers stege ved svag varme (ellers bliver den tør). Man kan skære mørbraden over på tværs i 3-4 cm skiver og lave mørbradbøffer, men oftest bibeholdes saft og smag bedst ved at stege den hel.
Typisk ret Mørbradbøffer, helstegt mørbrad som f.eks. Svinemørbrad med svampe.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017