v
Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Rådyr-kølle

Vildt


Latin capreolus capreolus
English Roe deer
Deutsch  
Francais   
Italiano  
Spaniol  
Længde  
Vægt 2-3 kg
Rådyrkølle
Kendetegn Europas mindste hjorteart. Smager kraftigere og mere "vildt" end dådyrkød og har finere fibre. Af en kølle på 2500 g er 2000 g (80%) kød, 400-450 g (15%) ben og 50-100 g (5%) afpuds.
Sæson 16. maj til 15. juli (sommerbuk), 1. oktober til 15. januar (alle).
Område Overalt i Danmark.
Kvalitet  
Portionsstørrelse  200 g (uden skind og ben)
Holdbarhed
Tilberedning Skal hænge 1-2 dage (ungt dyr) til 8-10 dage (ældre dyr). Kødet skal ikke have for længe (1,5-2 timer i småstykker i mellemvarm ovn).
Typisk ret Helstegt, evt. i gryderet (i mundrette stykker) som f.eks. dyrevildtgryde.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016