Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Vildtfond


Giver 2 x 0,8 dl fond (eller 1 x 0,8 dl meget kraftig fond)
 

Vildt-fond

Meget kraftig fond (reduceret til halv portion eller 0,8 dl)

  1. Ovnen tændes på fuld styrke (275º)

  2. Benene skæres over (så de kan være i en gryde senere), smøres ind i tomatpure, lægges i en bradepande og steges i ovnen til de er helt mørke, ca. 15-20 min.

  3. Imens klargøres grøntsagerne og skæres i store stykker.

  4. Benene lægges i en gryde med koldt vand, koges op (skal ikke bulderkoge!) og skummes. Koges stille og roligt i 1 time.

  5. Grøntsagerne kommes i og det hele småkoger i 2-4 timer.

  6. Fonden sies og koges ind til 1,5 l (stille og roligt - det tager tid).

  7. (Evt. kan det reduceres yderligere til 0,8 dl (som på billedet) til en meget kraftig fond - pas meget på nu, for det går stærkt til sidst).

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016