Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Sauce, svampe-


8 personer

 

  1. Opblød Karl Johan-svampene ved at hælde 1/2 l kogende vand på dem og lad det stå en halv time.
     

  2. Gryde 1: Krydderurterne klargøres, skæres i stykker og brunes sammen med løgene i en gryde i halvdelen af  olivenolien.

  3. Tilsæt balsamico og kog helt væk.

  4. Hæld rødvin ved og kog ind til 1/3.
     

  5. Fisk Karl Johan-svampene op af udblødningsvandet med en hulske (så evt. sand bliver tilbage), knug dem helt fri for væde, skær i store stykker og læg dem i en skål.

  6. Si udblødningsvandet gennem kaffefilter/klæde over i en anden skål

  7. Tilsæt kalvefond og 3 dl af udblødningsvandet til gryde 1 og kog ind.
     

  8. Rens champignon og skær dem i grove stykker. 

  9. Gryde 2: Svits svampene for fuld varme i en ny gryde med lidt olivenolie.
     

  10. Si sovsen over i gryden med svampene (gryde 2) og kog ind til saucekonsistens.

  11. Lige før serveringen tilsættes piskefløde og krydderurterne og koges tykt.

Til f.eks. indbagt oksefilet.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017