-
Opblød Karl Johan-svampene ved at hælde 1/2 l kogende
vand på dem og lad det stå en halv time.
-
Gryde 1: Krydderurterne klargøres, skæres i
stykker og brunes sammen med løgene i en gryde i halvdelen af olivenolien.
-
Tilsæt balsamico og kog helt væk.
-
Hæld rødvin ved og kog ind til 1/3.
-
Fisk Karl Johan-svampene op af
udblødningsvandet med en hulske (så evt. sand bliver tilbage), knug dem
helt fri for væde, skær i store stykker og læg dem i en skål.
-
Si udblødningsvandet gennem
kaffefilter/klæde over i en anden skål
-
Tilsæt kalvefond og 3 dl af
udblødningsvandet til gryde 1 og kog ind.
-
Rens champignon og skær dem i grove
stykker.
-
Gryde 2: Svits svampene for fuld varme i en ny
gryde med lidt olivenolie.
-
Si sovsen over i gryden med svampene
(gryde 2) og kog ind til saucekonsistens.
-
Lige før serveringen tilsættes
piskefløde og krydderurterne og koges tykt.