Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Okse: Filet

Okse


Latin Bos taurus
English sirloin
Deutsch
Francais 
Italiano mazo
Spaniol
Længde 50-60 cm
Vægt 4000-6000 g


Hele oksefilet (argentinsk),
her en mindre på ca. 4 kg

Kendetegn Meget saftigt, smagfuldt - og dyrt kød. Ret magert (ca. 35%), hvis man fjerner fedtet.
Sæson
Område
Kvalitet Lyst, hvidt fedt (ikke gult)
Portionsstørrelse  150-200 g, skæres i bøffer på tværs. Ca. 2-3 cm = 200 g.
Holdbarhed
Tilberedning Aftørres. Fedt og sener fjernes. Krydres med salt og pber og steges/grilles kort tid ved høj varme.
Typisk ret Oksebøf, grillet
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016