|
Sauce Bearnaise
4 personer
-
Smørret smeltes og køler af, så vallen lægger sig
på bunden.
-
Hvidvinseddike, hvidvin, peberkorn, skalotteløg og
estragon koges ind til 2 spsk.
-
Tilsæt 1 spsk vand for at køle af.
-
Tilsæt æggeblommer under piskning, og fortsæt
piskningen 3-4 minutter til saucen er luftig.
-
Tag gryden af varmen, og pisk det lunkne smør i (i en
tynd stråle) til saucen tykner. Pas på ikke at få smørvallen med.
-
Si evt. saucen (behøves ikke) og rør
krydderurterne i.
Til f.eks. indbagt
oksefilet eller andet rødt (okse)kød.
Jakobs ægte bearnaisesovs
12 personer
- Skyl og hak persillen.
- Skyl og hak estragonen.
- Pisk æggeblommerne med suppen i en kasserolle (omhyggeligt, så
skiller sovsen ikke så let).
- Stil kasserollen inden i en større gryde med så meget kogende vand
i, at det står op om siderne af den lille kasserolle.
- Sæt over middel varme: Vandet skal hele tiden være i bevægelse men
må ikke koge.
- Del smørret i små klumper og tilsæt dem lidt ad gangen under
piskning.
- Tilsæt estragonblade og creme fraiche under fortsat piskning når sovsen begynder at
blive jævn.
- Hæld den færdige bearnaisesovs i en varm sovseskål, og drys
persillen over.
|
|
|