Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Okse: Mellembov

Okse


Latin Bos taurus
English
Deutsch
Francais 
Italiano mazo
Spaniol
Længde 8-12 cm
Vægt 1000-1500 g

Dett stykke er fra et ældre dyr (yngre er bedre): Meget mørkt kød og gult fedt.

Kendetegn Fra midterdelen af forlåret ("overarmen"). Ret sejt kød, bliver let tørt. Skal have lang og svag varme.
Sæson
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse  300 g
Holdbarhed
Tilberedning Skylles og aftørres. Evt. fjernes store fedtklumper. Braiseres/ovnsteges ved svag varme i 3-5 timer.
Typisk ret Bovsteg
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016