Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Rødkål


Til 5-6 personer, eller flere hvis det er en del af tilbehør

 

Rødkålssalat
  1. Skær rødkålen i både, og derefter i meget fine skiver (2 mm) - et mandolinjern er godt, ellers en meget skarp kniv

  2. Knæk skallerne på valnødderne, tag nødderne ud og hak dem fint. Tager ca. 20 minutter!

  3. Smelt andefedtet i en meget stor gryde (lav evt. rødkålen i to portioner, så kålen ikke begynder at koge, fordi der ikke kan komme varme nok på).

  4. Når gryden er meget varm kommes rødkålen i

  5. Svits ved fuld skrue og under omrøring i 4 minutter

  6. Tilsæt eddiken og lad den koge meget ind (dampe væk) i 3 minutter

  7. Tilsæt honning og nødder og svits i endnu 1 minut

  8. Smag til med (ret meget) salt og peber

  9. Drys evt. ved servering med lidt ekstra hakkede valnøddekerner

Bør serveres inden for længe, så kålen stadig har bid. Er god til and i alle former eller flæskesteg.

 

En friskere variant er Rødkålssalat med granatæble og figen.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017