|
Rødkål
Til 5-6 personer, eller flere hvis det
er en del af tilbehør
-
Skær rødkålen i både, og derefter i
meget fine skiver (2 mm) - et mandolinjern er godt, ellers en meget skarp
kniv
-
Knæk skallerne på valnødderne, tag nødderne
ud og hak dem fint. Tager ca. 20 minutter!
-
Smelt andefedtet i en meget stor gryde
(lav evt. rødkålen i to portioner, så kålen ikke begynder at koge, fordi
der ikke kan komme varme nok på).
-
Når gryden er meget varm kommes rødkålen
i
-
Svits ved fuld skrue og under omrøring
i 4 minutter
-
Tilsæt eddiken og lad den koge meget
ind (dampe væk) i 3 minutter
-
Tilsæt honning og nødder og svits i
endnu 1 minut
-
Smag til med (ret meget) salt og peber
-
Drys evt. ved servering med lidt ekstra
hakkede valnøddekerner
Bør serveres inden for længe, så kålen
stadig har bid. Er god til and
i alle former eller flæskesteg.
En friskere variant er
Rødkålssalat med granatæble og figen. |
|
|