Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Sauce, vinhandler-


Til 8 personer

 

  1. Skalotteløgene pilles og hakkes og kommes i rødvinen.

  2. Koges ind til en tredjedel (tager mindst ½ time), ellers forsvinder syren ikke. Smag på det for at sikre, at det ikke er for surt.

  3. Krydderurterne skæres småt, peberkornene knuses og svitses et par minutter i en anden gryde sammen med tomatpureen og smørret.

  4. Lidt mel drysses over og brunes med, hvorefter rødvin/løg og buillon tilsættes og småkoger 10 min. Tilsæt evt. 2-4 dl vand.

  5. Saucen sies, hvorefter fløden tilsættes (kan udelades) og det varmes igennem.

F.eks. til andelår, oksebøf eller andre kraftige retter.

Svampevariation

Hvis man vil have en meget kraftig sauce, kan man tilsætte tørrede (udblødte) Karl Johan-svampe. Tilsæt 2-4 dl svampevæde sammen med bouillonen (kog ind 5-10 min længere), og tilsæt svampene efter saucen er siet.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016