Smelt smørret i en tildækket plasticskål i mikroovnen
(1-2 min ved middel varme)
Smuldr gæren i skålen (til
køkkenmaskinen) med vandet, tilsæt 200 g af melet og rør godt rundt.
Tilsæt resten af melet, suker, salt og det smeltede
smør og lad maskinen ælte det godt igennem til dejen samler sig.
Dæk skålen med film og lad den stå
køligt natten over, eller evt. i stedet et par timer ved stuetemperatur.
Tænd ovnen på 160º varmluft.
Del dejen i 10 stykker.
Rul hver ud til en 20 cm cirkel på et stykke bagepapir. Drys med sesamfrø og
rul dem godt fast med kagerullen.
Brødene kan stables med bagepapir imellem.
Bages de bliver lysebrune, ca. 30 min.
De får en tynd, sprød skorpe der let smuldrer - smager godt
helt nybagt. Hvis det ikke skal spises lige med det samme, kan man lægge dem
under et fugtigt viskestykke, så skorpen ikke skiller fra.
Spises f.eks. til
lammekebab sammen med tyrkisk youghurt og
løgsalat.