Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Okse: Tyndstegsfilet (uden mørbrad)

Okse


Latin Bos taurus
English sirloin
Deutsch  
Francais  contre-filet, faux-filet
Italiano  
Spaniol  
Længde  
Vægt 2-3 kg

Okse-tyndstegsfilet

Kendetegn Meget mørt, saftigt - og dyrt. Nederste del af højrebet (fileten er uden ben og mørbrad)
Sæson
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse  185-250 g
Holdbarhed
Tilberedning
Okse-tyndstegsfilet, senen sesTages ud af køleskabet i god tid (1-2 timer). Der sidder en sene lidt inde på oversiden af den tykke side - den skal fjernes bør tilberedning (den er sej, og kødet vil vride sig under stegning hvis den ikke fjernes). På billedet til venstre er fedtet over senen løftet af så senen (markeret med blåt) ses.

 

Okse-tyndstegsfilet, senen fjernetHer er senen fjernet og ligger ved siden af (smid den væk).

 

Fedtet lægges på plads og ridses i tern.

 

 

Stegning som hel steg: Ovnsteges ved 160° indtil en centrumstemperatur på 50° (rød/lyserød) - det tager 1,5-2 timer for en hel steg. Kan også udskæres til bøffer.

Typisk ret Helstegt oksetyndstegsfilet
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 04-02-2024