Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Okse: Højreb

Okse


Latin Bos taurus
English striploin
Deutsch roastbeef, contre-filet (flaches teil des rinder-rückenfilets)
 
Francais  déhanché, contre-filet, faux-filet
Italiano mazo
Spaniol lomo
Længde  
Vægt  

Kendetegn Filet med ben. Meget mørt, saftigt - og dyrt. Ret fedt (50-60%).
Sæson
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse  300 g
Holdbarhed
Tilberedning Tages ud af køleskabet i god tid (1-2 timer). Som hel steg: Brunes ved høj varme og steges derefter ved lavere varme (160°-200°) i ovn. Kan også udskæres i (meget store) koteletter som Côte du boeuf
Typisk ret Højrebssteg
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016