|
Okse-culotte
Til 12-14 personer
|
(Kødet har her fået 5-10 min for lidt og ikke hvilet længe nok, så derfor løber der for megen kødsaft ud)
|
-
Kødet tages ud af køleskabet 2-3 timer
i forvejen, så det får stuetemperatur før stegningen.
-
Forvarm ovnen på 230°.
-
Tør kødet af, gnid det ind i olien og krydr med salt og
peber.
-
Sæt stegen i den varme ovn i
15 min.
-
Skru
ned til 160° og steg yderligere ca. 3 kvarter (et
stegetermometer skal vise 55° for rosa kød).
-
Læg kødet på et varmt fad, let dækket med stanniol i 20 min.
-
Kødet skæres fra spidserne i 1/2 cm tykke skiver -
eller først fra den tynde ende til midten, derefter drejes stegen 90°
og skæres den anden vej
Serveres på varme tallerkener med
ovnstegte kartoffelbåde,
bearnaisesauce og en grøn salat.
Perfekt kold i tynde skiver i en sandwich.
Vin: Lagret Bordeaux eller Bourgogne lyder dyrt, men godt.
|
|
|