Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Kalve-Ribeye-tallerken


24 personer
 

Vinforslag: Lirac eller Bourgogne

Kalve-ribeye-tallerken

Klargøring
 

  1. Kartofler tilberedes ifgl. opskrift.

  2. Sauce

    1. Fonden koges ind til ca. 40%.

    2. Smages til med salt, peber og gastrik (eller rødvinseddike og sukker).

  3. Grønt

    1. Grøntsagerne rengøres.

    2. Forårsløgenes rødder skæres af, og resten deles på skrå  i 5-6 cm stykker.

    3. Hver karot skrubbes, spidsen skæres af og det grønne (bortset fra de yderste 5 cm) skæres af

    4. Grøntsagerne glaseres i smørret ved god varme (1/3 portion ad gangen) i 3 min.

    5. Noilly Prat hældes ved og koges helt ind.

  4. Kød (brun et stykke ad gangen)

    1. Tilberedes ifgl. opskrift. Tag ud af posen og dup stegen tør med køkkenrulle.

    2. Krydr med lidt ekstra salt.

    3. Varm en pande op til lidt over middel varme, tilsæt smørret og lad det bruse af.

    4. Brun stegen 6-7 min forsigtigt - den må IKKE få for voldsom varme - mens den vendes hvert minut.

    5. Læg stegen på et skærebrædt og lad den hvile 3-4 min utildækket.

Anretning (lav 8 ad gangen)

  1. Stegen skæres i skiver på 5-7 mm.

  2. For hver tallerken:

    1. 0,3 dl sauce fordeles på en varm tallerken

    2. En skive kød lægges på.

    3. 1-2 kartofler lægges på.

    4. 2-3 karotter + 3-4 stykker forårsløg lægges på.

    5. Drys med lidt salt på kød og kartofler.

  3. Server straks!

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 04-02-2024