Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Kalve-fond i trykkoger


Portionen passer til en 6,5 l trykkoger (max. 5 l indhold). Giver knapt 2,5 kg fond

 

  1. Ben

    1. Dæk benene med vand og kog op.

    2. Skum omhyggeligt.

    3. Tag benene op (og smid vandet væk)

    4. Gnid benene med olie og læg på en bradepande.

  2. Kød

    1. Hak kødet fint, bland med olie og fordel i bradepanden sammen med benene.

    2. Brun dem i ovnen ved 220° i 20-40 min (indtil kødet er brunt), rør rundt et par gange.

    3. Hæld evt. saft fra og gem kød og ben.

  3. Grøntsager

    1. Urterne klargøres og skæres i fine skiver.

    2. Urterne brunes i smørret ved mellemvarme i en stor trykkoger (uden låg) indtil væden er fordampet, ca. 7 minutter.

    3. Tilsæt tomatpuré, skru op for varmen, og rør rundt i 4-5 minutter, indtil tomatpuréen er brunet.

  4. Trykkog

    1. Hæld ben og kød i trykkogeren.

    2. Tilsæt vand, vodka, persille og peber.

    3. Trykkog ved 1 bar i 2,5 time.

    4. Afkøl, si og gem på køl.

    5. Efter nogle timer kan det øverste fedtlag let skrabes af.

Bruges som grundsten i saucer til kalv.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016