|
Kalve-fond i trykkoger
Portionen passer til en 6,5 l trykkoger (max. 5 l indhold).
Giver knapt 2,5 kg fond
-
Ben
-
Dæk benene med vand og kog op.
-
Skum omhyggeligt.
-
Tag benene op (og smid vandet væk)
-
Gnid benene med olie og læg på en bradepande.
-
Kød
-
Hak kødet fint, bland med olie og fordel i
bradepanden sammen med benene.
-
Brun dem i ovnen ved 220° i 20-40 min (indtil kødet er
brunt), rør rundt et par
gange.
-
Hæld evt. saft fra og gem kød og ben.
-
Grøntsager
-
Urterne klargøres og skæres i fine
skiver.
-
Urterne brunes i smørret ved
mellemvarme i en stor trykkoger (uden låg) indtil væden er fordampet, ca. 7
minutter.
-
Tilsæt tomatpuré, skru op for
varmen, og rør rundt i 4-5 minutter, indtil tomatpuréen er brunet.
-
Trykkog
-
Hæld ben og kød i trykkogeren.
-
Tilsæt vand, vodka, persille og
peber.
-
Trykkog ved 1 bar i 2,5 time.
-
Afkøl, si og gem på køl.
-
Efter nogle timer kan det øverste
fedtlag let skrabes af.
Bruges som grundsten i saucer
til kalv. |
|
|