Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
fisk frugt grøntsager kød mælkeprod kolonial andet  drikkevarer

Morkel-svampe, tørrede

Tørrede produkter


Latin Morchélla esculénta
English morel mushrooms, morsels
Deutsch Morcheln
Francais  morilles coniques, champignons chinois, morilles
Italiano spugnola
Spaniol
Længde  
Vægt
Morkel-svampe, tørrede
Kendetegn Morkel regnes for en af de bedste spisesvampe (sjælden, og derfor ret dyr). Tørrede svampe svarer til ca. 10 gange så mange friske svampe.
Sæson maj-juni
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse 
Opbevaring  
Holdbarhed Mange år, hvis de opbevares tørt. Findes også friske i foråret, her er smagen ikke så kraftig (der skal bruges mere end med tørrede svampe).
Tilberedning Opblødes 30 min i varmt vand. Vandet smager stærkt af svampen, og kan med fordel sies og bruges i retten.
Typisk ret Bruges som (stærktsmagende) almindelige svampe, f.eks. i stuvninger.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016