Grøntsagerne til courtbouillonen renses, skæres i
grove stykker og hældes sammen med krydderier i 4-5 l kogende vand og koger
5-10 minutter.
Hummerne aflives ved at lægge dem (1 ad
gangen!) i den kogende bouillon. Kog 5-6 minutter fra vandet koger igen.
Hummerne kommes i isvand 5-10 minutter
for at kødet skal sætte sig. Forsøg ikke at rette halen ud: Den skal
være krum!
Gentag trin 2-3 med den anden hummer.
Skær hummerne igennem på langs (start
ved hovedkrydset og skær med en stor, skarp kniv mod halen).
Mavesækken (4 på billedet) fjernes
sammen med evt. tarm (sidder som en sort streg i/over halen - ikke synlig
på billedet) - resten kan spises. Leveren (3) smager fint, ligesom evt.
sort-rød rogn (2, ikke på billedet) - men halen er selvfølgelig det mest
reelle kød.
Kloen knækkes forsigtigt med en
hummersaks (eller nøddeknækker) og kødet hives/skrabes ud (brug en
hummergaffel eller en kødnål). Kødet i den store klo indeholder en stiv
plade, der hives ud.
Kødet skæres evt. i mundrette stykker
og serveres straks (bør ikke sættes på køl, det tager smagen).
Serveres sammen med letristet brød og
grøn mayonnasie: Bland et presset fed hvidløg og persille/dild med mayonnasien
og server i separat skål.