Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Rødspætte(fileter)


Til 4 personer 

 

Til dobbeltpanering desuden

Her er dobbeltpanerede fileter

  1. Hvis det er hele rødspætter, skylles de - især fjernes blod ved rygraden i bughulen - og tørres grundigt. Fileter skal ikke forberedes yderligere.

  2. Fisken saltes 1 time, skylles og tørres atter.

  3. Hel fisk: Fiskenekan tilberedes hele, men er nemmere at håndtere hvis de dele i 3: Først skæres haledelen af 1/3 oppe, og dernæst deles bryststykket midt over langs ryggen.

  4. Enkeltpanering: Fiskene trykkes i melet på begge sider, og krydres med salt og peber.

  5. Evt. dobbeltpanering: Fiskene vendes efter enkeltpaneringen i sammenpisket æg og derefter i rasp. Fisk med dobbeltpanering skal gerne hvile 10-20 minutter så raspen sætter sig bedre fast.

  6. Steges 2-3 minutter (fileter) eller 4-5 minutter (hele, flåede rødspætter) på hver side ved middel varme i smør/olivenolie.

Serveres med nye kartofler og (persille)smør. Smager også godt (evt. koldt) på rugbrød med remoulade.  

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016