Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Sardiner, fyldte


4 personer (hovedret) eller 8 personer som forret.

 

Klargøring af fiskene

  1. For hver fisk: Skær hovedet af fra rygsiden og skær bugen op fra hoved til hale. Skrab indvolde ud..
  2. Fisken åbnes, trykkes flad og lægges med skindsiden nedad. Rygbenet trækkes ud (start ved hovedenden) - hold evt. mod med en finger på hver side.
  3. Benene ved bugen kan fjernes ved at skære den yderste 0,5-1 cm af i hver side - start indefra og skær meget fladt/skråt udad.
  4. Skyl og dup tør. Fiskene kan nu hvile 1-2 timer tildækket på køl.

Tilberedning

  1. Bollen sættes i blød i mælken i 5 minutter, hvorefter overskydende mælk vides af, og det våde brød hakkes groft.
  2. Hak Mortadella-pølsen og bland den (i en skål) med brød, 3 æg, ost, hvidløg og persille. Smag fyldet til med salt og peber
  3. Læg en fisk med skindsiden nedad og kom 1 spiseskefuld fyld på. Læg en anden fisk ovenpå (skindside opad), så der dannes en sandwich.
  4. Steg dem gyldne ved middel varme i olien, ca. 5-6 minutter på hver side.

NOTE  Til forret skal der kun bruges 1 fisk pr. person - her foldes hver fisk over en halv spiseskefuld fyld (i stedet for at lægge fiskene sammen 2 og 2).

 

Kan også spises kolde med en frisk, letbitter salat (gerne med lidt fintskåren citronskal i).

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016