Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Fiske/reje-roulader


Forret til 4 personer 

 

Her er pyntet med løvstikke, men dild 
eller bredbladet persille smager bedre

  1. Hvis rejerne ikke er kogte, så kog dem nu (kom dem i koldt vand med salt og dild, kog op, sluk og lad køle af i vandet). Pil rejerne (gem skallerne).
  2. Tag 8 rejer fra til pynt og blend resten med æggeblommer, hvidløg, løvstikke, piskefløde samt salt og peber.
  3. Kom rejeskallerne i en gryde med halvdelen af hvidvinen sammen med kyllingefond, finthakket skalotteløg, tomatpuré og peberkorn, kog op og kog i 10 min.
  4. Si bisquen (fjern skallerne) over i en gryde. Kog ind til 1/4 og pisk smørret i.
  5. Smør filetterne med rejesoufle og rul dem sammen. Læg dem i et ildfast, smurt fad og hæld resten af hvidvinen ved. Damp dem i ovnen ca. 12-15 minutter ved 200º.
  6. Sæt ovnen op til 275º. Smør gedeost på de fire skiver brød drys med peber og bag i ovnen i ca. 5 minutter til der er gyldentbrune.
  7. Tallerkenserver de ristede ostebrød med fiskerullen ovenpå og bisquen fordelt omkring, pyntet med lidt persille eller dild og et par rejer.

NOTE Evt. kan man lægge en spiseske let dampede babyspinat-blade mellem ost og fisken.

 

VINFORSLAG  Serveres med en kold, fuldfed Oversøisk Chardonnay (f.eks. fra Sydafrika eller Australien).

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016