Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Laksesalat


Forret til 12 personer (100 g per portion)
 

Alle vægtangivelser = klargjort vægt

 

  1. Laksen gås efter for ben, og skindet fjernes. Krydr med salt og peber og pocher forsigtigt i 15-20 min - eller hellere som sous vide ved 50° i 25 min.

  2. Køles af, og deles i flager/moses let. Sæt på køl, evt. til næste dag.

  3. Fennikel renses og skæres i 2 mm skiver, der skæres i 2 mm strimler, der til sidst skæres i 2 mm tern.
  4. Cornichoner skæres i 2x2 mm tern.
  5. Forårsløgene renses, flækkes og skæres i 2 mm skiver.
  6. Tomater hakkes og væden vrides ud.
  7. Kapers hakkes fint.
  8. I en stor skål blandes alle ingredienserne (undtagen dild) og smages til med salt, peber og limesaft. Kan nu vente på køl i op til 3-4 timer.
  9. Ved anretning:
    • Anret i 2 fade eller i portionsskål/glas, og pynt med skyllede og tørrede dildkviste og server et stykke (ristet) brød til, eller smørrist 2x2x10 cm bjælker af rugbrød.

      - eller

    • Server på ristet brød

Findes også som torskesalat

 

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016