Laksen gås efter for ben, og skindet
fjernes. Krydr med salt og peber og pocher forsigtigt i 15-20 min - eller
hellere som sous vide
ved 50° i 25 min.
Køles af, og deles i flager/moses let. Sæt på køl, evt.
til næste dag.
Fennikel renses og skæres i 2 mm skiver, der skæres i 2 mm strimler, der
til sidst skæres i 2 mm tern.
Cornichoner skæres i 2x2 mm tern.
Forårsløgene renses, flækkes og skæres i 2 mm skiver.
Tomater hakkes og væden vrides ud.
Kapers hakkes fint.
I en stor skål blandes alle ingredienserne (undtagen dild) og smages til
med salt, peber og limesaft. Kan nu vente på køl i op til 3-4 timer.
Ved anretning:
Anret i 2 fade eller i portionsskål/glas, og pynt med
skyllede og tørrede dildkviste og server et stykke (ristet) brød til, eller smørrist 2x2x10 cm bjælker af
rugbrød.