Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Røget ål med tomatconcassé


Frokostret til 4 personer  
Røget ål med tomatconcasse
  1. Ålen klargøres:
    1. Ålen deles i fileter: Skær et snit i rygskindet og fold forsigtigt de to fileter af benet.
    2. Skær det værste røghinde (det tørre, mørke på indersiden) af
    3. Træk skindet af (er ålen meget fed/tyk, skrabes det værste fedt under skindet af med en kniv)
    4. Del hver filet i 6 stykker
  2. Tomatconcassé
    1. Tomaterne skoldes og flåes.
    2. Tomaterne skæres over, befries for kerner og saft (pres al saften ud i en sigte, så concassen ikke bliver så våd som på billedet)
    3. Tomaterne skæres i små tern.
    4. Skalotteløgene pilles og hakkes meget fint og blandes i tomatconcasséen.
  3. Røræg
    1. Æggene piskes sammen med fløden og krydres med salt og peber
    2. Smørret smeltes i en tefalgryde ved svag varme
    3. Æggemassen hældes i og skal næsten størkne under omrøring/foldning (skal stadig være en anelse våd).
  4. Ålen lunes
    1. En pande varmes godt op.
    2. Ålestykkerne varmes 1 min på hver side - hæld øllet ved når de er vendt, så øllen næsten når at fordampe.
  5. Anretning
    1. På lune tallerkener lægges røræggene i en lille bunke bagerst
    2. Derpå lægges 3 stykker ål
    3. Tomatconcasséen fordeles foran
    4. Purløg klippes over i 1 mm stykker

Server med rugbrød og evt. smør.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017