|
Røget ål med tomatconcassé
Frokostret til 4 personer
|
|
- Ålen klargøres:
- Ålen deles i fileter: Skær et snit i rygskindet og fold
forsigtigt de to fileter af benet.
- Skær det værste røghinde (det tørre, mørke på
indersiden) af
- Træk skindet af (er ålen meget fed/tyk, skrabes det
værste fedt under skindet af med en kniv)
- Del hver filet i 6 stykker
- Tomatconcassé
- Tomaterne skoldes og flåes.
- Tomaterne skæres over, befries for kerner og saft (pres
al saften ud i en sigte, så concassen ikke bliver så våd som på billedet)
- Tomaterne skæres i små tern.
- Skalotteløgene pilles og hakkes meget fint og blandes i
tomatconcasséen.
- Røræg
- Æggene piskes sammen med fløden og krydres med salt og
peber
- Smørret smeltes i en tefalgryde ved svag varme
- Æggemassen hældes i og skal næsten størkne under
omrøring/foldning (skal stadig være en anelse våd).
- Ålen lunes
- En pande varmes godt op.
- Ålestykkerne varmes 1 min på hver side - hæld øllet ved
når de er vendt, så øllen næsten når at fordampe.
- Anretning
- På lune tallerkener lægges røræggene i en lille bunke
bagerst
- Derpå lægges 3 stykker ål
- Tomatconcasséen fordeles foran
- Purløg klippes over i 1 mm stykker
Server med
rugbrød og evt. smør. |
|
|