Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Festbouillabaisse


Forret til 8 personer

 

Måske ville det have været bedre med en mindre (almindelig) dyb tallerken, så stykkerne samles lidt

  1. Urtemayonnaise

    1. Halvdelen af brøndkarsen skylles, tørres og plukkes.

    2. Finthakkes og røres i mayonnaisen.

  2. Fisken klargøres

    1. Evt. skind og ben fjernes

    2. Hvert fiskestykke skæres i 16 stykker (ca 5x5 cm og 2-3 cm høje)

    3. Hummer/krabbekød skæres, så der bliver 8 stykker/portioner.

    4. Stykkerne krydres med salt og peber, tildækkes og sættes på køl.

  3. Stegning og servering

    1. Bland hummer- og fiskefond i en gryde, lad det koge op og kog derefter lidt ind (til ca. 1,2 l).

    2. Skær 16 skiver på 1,5 cm af fluten og rist den lysebrun på en brødrister.

    3. Forvarm 8 dybe tallerkener.

    4. Den sidste halvdel af brøndkarsen skylles, tørres og plukkes i stilke med 2-3 blade på hver.

    5. Fiskestykker, kammuslinger og hummer/krabbekød svitses i smørret ved god/høj varme i 2 min. (Hvis hummer/krabbekød er meget småt, tilsættes de først efter 1 min).

    6. Fiskestykkerne fordeles i tallerkenerne, bouillonen hældes ved og brøndkarsen fordeles over.

Serveres med de ristede brødskiver og urtemayonnaisen.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016