|
Røget laks med feta og tomat
Til 4 personer.
-
Laks
-
Skær laksen i skiver, hvis det ikke
allerede er gjort (det er meget nemmere at få fiskehandleren til at gøre
det).
-
Tomater
-
Vask og tør tomaterne
-
Pil og skær hvidløget i meget fine stykker.
-
Pil bladene af timianen
-
Bland tomater, hvidløg, timian, olie og flormelis i et
ovnfast fad der netop rummer tomaterne i eet lag.
-
Bag i en 180° varm ovn til tomaterne falder let sammen
og begynder at sprække (ca. 15 min)
-
Anretning
-
Skyl og tør purløgene, og del dem på midten.
-
Skyl, tør og pluk oreganobladene af.
-
Skær tynde skiver af fetaosten og fordel dem på
tallerkener.
-
Fordel laksen ovenpå.
-
Læg tomaterne på.
-
Pisk dressingen (olivenoilie, balsamico og oregano)
godt sammen, og hæld den over (undgå lakseskiverne, der misfarves).
-
Læg ca. 10 purløg på hver og kværn sort peber over.
Spises med en skive godt (evt. letristet) brød til.
|
|
|