Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Røget laks med feta og tomat


Til 4 personer.

 

  1. Laks

    1. Skær laksen i skiver, hvis det ikke allerede er gjort (det er meget nemmere at få fiskehandleren til at gøre det).

  2. Tomater

    1. Vask og tør tomaterne

    2. Pil og skær hvidløget i meget fine stykker.

    3. Pil bladene af timianen

    4. Bland tomater, hvidløg, timian, olie og flormelis i et ovnfast fad der netop rummer tomaterne i eet lag.

    5. Bag i en 180° varm ovn til tomaterne falder let sammen og begynder at sprække (ca. 15 min)

  3. Anretning

    1. Skyl og tør purløgene, og del dem  på midten.

    2. Skyl, tør og pluk oreganobladene af.

    3. Skær tynde skiver af fetaosten og fordel dem på tallerkener.

    4. Fordel laksen ovenpå.

    5. Læg tomaterne på.

    6. Pisk dressingen (olivenoilie, balsamico og oregano) godt sammen, og hæld den over (undgå lakseskiverne, der misfarves).

    7. Læg ca. 10 purløg på hver og kværn sort peber over.

Spises med en skive godt (evt. letristet) brød til.

 

 

 

 

 

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016