Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Torsk, kogt - med det hele


4 personer

 

 

Torsken klargøres

  1. Torsken renses (fjern alt blod, det hvide ved rygbenet og det grå ved brystet). Skær i 4-5 cm tykke skiver og salt dem 2-3 timer før kogning.

Tilbehøret forberedes

  1. Kartoflerne klargøres
  2. Æggene koges 10 min,lægges i iskoldt vand 2 minutter, pilles og hakkes - og lægges i en skål.
  3. Rødbeder hakkes - og lægges i en skål.
  4. Cornichons hakkes - og lægges i en skål.
  5. Rødløg pilles, hakkes - og lægges i en skål.
  6. Peberrod skrælles og rives - og lægges i en skål.


Cornichons, hårdkogte æg, rødløg, peberrod og rødbeder

  1. 2 dl bechamelsovs blandes med 1 spsk fiskesennep
  2. 2 spsk sennepsovs lægges i en skål.
  3. Kapers lægges i en skål.
  4. Persille skylles, hakkes - og lægges i en skål.
  5. Smør smeltes - og hældes i en skål.
  6. Kartoflerne koges

Torsken koges

  1. I en gryde (fiskekeddel) koges vand op 1 håndfuld salt, peberkorn, korianderfrø, timan og citronskiver.
  2. Torsken kommes i. Læg låg på.
  3. Koges forsigtigt op - tag tid (tager ca. 8-10 min)!
  4. Når det netop koger, fortsættes 1 minut og så slukkes der. Lad det trække lige så lang tid, som det tog at koge op.
  5. Fjern ben og evt. skind, og anret på et varmt fad (pynt evt. med friske citronskiver)

Serveres med kogte kartofler.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016