|
Torsk, kogt - med det hele
4
personer
Torsken klargøres
-
Torsken renses (fjern alt blod, det
hvide ved rygbenet og det grå ved brystet). Skær i 4-5 cm tykke
skiver og salt dem 2-3 timer før
kogning.
Tilbehøret forberedes
- Kartoflerne klargøres
- Æggene koges 10 min,lægges i iskoldt vand 2 minutter, pilles og hakkes -
og lægges i en skål.
- Rødbeder hakkes - og lægges i en skål.
- Cornichons hakkes - og lægges i en skål.
- Rødløg pilles, hakkes - og lægges i en skål.
- Peberrod skrælles og rives - og lægges i en skål.
Cornichons, hårdkogte æg, rødløg, peberrod og rødbeder
- 2 dl bechamelsovs blandes med 1 spsk fiskesennep
- 2 spsk sennepsovs lægges i en skål.
- Kapers lægges i en skål.
- Persille skylles, hakkes - og lægges i en skål.
- Smør smeltes - og hældes i en skål.
- Kartoflerne koges
Torsken koges
- I en gryde (fiskekeddel) koges vand op 1
håndfuld salt, peberkorn, korianderfrø, timan og citronskiver.
- Torsken kommes i. Læg låg på.
- Koges forsigtigt op - tag tid (tager ca. 8-10 min)!
- Når det netop koger, fortsættes 1 minut og så slukkes der. Lad
det trække lige så lang tid, som det tog at koge op.
- Fjern ben og evt. skind, og anret på et varmt fad (pynt evt. med
friske citronskiver)
Serveres med
kogte kartofler. |
|
|