Kom fløden i en skål og tilsæt saft af en 1/4 citron.
Rør rundt en enkelt gang og lad stå i mindst 30 min. (gerne mere) og rør
derefter rundt i den nu tykke, syrnede fløde. Fyld på en plasticflaske med
tud eller i en sprøjtepose med lille hul.
Skær flutes eller sandwhichbrød i 1 cm tykke skiver og
udstik 4-5 cm cirkler (med en metalring) - eller skær i små tre- eller
firkanter.
Rist brødet let.
Dilden skylles og meget små kviste (1-2 cm) plukkes af.
Pil og hak skalotteløg fint og bland med rognen. Smag
til med salt og peber.
Sprøgt en cirkel med den tyknede fløde i kanten af alle
brødstykker.
Fordel rognen på brødene
Pynt med en minikvist dild.
VINFORSLAG: Oversøisk
Chardonnay eller anden fyldig hvidvin med noget syre.