Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Lakse/wasabi-tapas


Til 24 personer (40 g laks til hver).

Vinforslag: Fino Sherry eller Riesling

   
  • 1.000 g røget laks (uden skind, ben eller det brune fedt under skindet) - evt. to forskellige produkter

  • 24 kviste dild

Creme

To forskellige muligheder: Øverst skiver på højkant, og nederst flade skiver på langs.

Portionerne er dog for store - den samlede mængde laks skal være 40 g til hver

  1. Fjern evt. røglag øverst (behøves kun hvis det er tykt og sejt) og derefter evt. skind nederst - og gå fisken efter for ben.

  2. Alternativer

    1. Skiver på højkant: Skær 2 skiver á 20 g på tværs til hver (ca. 1-3 cm brede afhængigt af stykkets bredde) - der skal i alt være 48 skiver (2 til hver). ELLER

    2. Flade skiver på langs: Skær 2 tynde skiver på langs, hver skive på 20 g - der skal i alt være 48 skiver (2 til hver). ELLER

    3. 1 skive på højkant + 1 skive på langs

  3. Bland wasabi, purløg, olie og citronskal godt med yoghurten og smag til med peber.

  4. Kom cremen i en plasticpose, tryk luften ud, og bind til. Klip et meget lille hul i bundens ene side.

  5. Skyl og tør dilden.

Anretning

  1. Fordel 2 stykker laks på hver tallerken.
  2. Sprøjt cremen på i en valnøddestor klat på i midten, eller 2 cm bred stribe i midten.
  3. Kværn lidt peber over.
  4. Pynt med dild.

Spises med en skive godt (evt. letristet) brød til.

 

 

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016