To forskellige muligheder: Øverst skiver på højkant, og nederst flade
skiver på langs.
Portionerne er dog for store - den samlede
mængde laks skal være 40 g til hver
Fjern evt. røglag øverst (behøves kun hvis det er tykt
og sejt) og derefter evt. skind nederst
- og gå fisken efter for ben.
Alternativer
Skiver på højkant: Skær 2 skiver á 20 g på tværs til hver (ca. 1-3 cm brede
afhængigt af stykkets bredde) -
der skal i alt være 48 skiver (2 til hver). ELLER
Flade skiver på langs: Skær 2 tynde skiver på langs,
hver skive på 20 g - der skal i alt være 48 skiver (2 til hver). ELLER
1 skive på højkant + 1 skive på langs
Bland wasabi, purløg, olie og
citronskal godt med yoghurten og smag til med peber.
Kom cremen i en plasticpose, tryk luften ud, og bind
til. Klip et meget lille hul i bundens ene side.
Skyl og tør dilden.
Anretning
Fordel 2 stykker laks på hver tallerken.
Sprøjt cremen på i en valnøddestor klat på i midten, eller 2 cm
bred stribe i midten.
Kværn lidt peber over.
Pynt med dild.
Spises med en skive godt (evt. letristet) brød til.