Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Tuntatar med myntesuppe


Til 8 personer.

Vinforslag: Sauvignon Blanc

 

Tuntartar
(i den tilrettede opskrift her er der mere tun og mindre gedeost end på billedet - tun-tårnet vil da blive ca. dobbelt så højt)

Myntesuppe

  1. Skyl og tør mynten.

  2. Pluk 2 spsk blade af og gem.

  3. Hak resten og kog op med 2,5 dl vand og sukkeret.

  4. Køl af og si mynten fra.

  5. Smag til med citronsaft (skal være frisk men ikke sur).

  6. Skræl mangoen, fjern stenen og skær kødet i 1x1 cm tern.

  7. Hak det sidste mynte.

  8. Vend mynte og mangotern i.

  9. Køl helt af i køleskab (1/2 time, men evt. mere).

Tuntatar

  1. Skær tunen i bittesmå tern på 3x3 mm: skær i skivede plader, skær disse i strimler – og skær strimlerne i små tern. Foodprocessor/blender giver mos og skal undgås.

  2. Skær gedeosten i små tern (hvis den er fast nok til det, ellers spring det over).

  3. Skyl, tør og hak basilikumbladene.

  4. Vend tun, gedeost, creme fraiche, basilikum og sennep sammen.

  5. Smag til med citronsaft, salt og peber.

  6. Stil evt. på køl i op til et par timer (tages så ud 20 min før anretning)

Anretning

  1. Fordel tunmassen midt på dybe tallerkener (brug evt. en 6-8 cm stålring).

  2. Fordel forsigtigt suppen udenom.

  3. Sæt en tsk rogn på toppen.

Serveres med letristet toastbrød.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017