(i den tilrettede opskrift her er der mere tun og mindre gedeost
end på billedet - tun-tårnet vil da blive ca. dobbelt så højt)
Myntesuppe
Skyl og tør mynten.
Pluk 2 spsk blade af og gem.
Hak resten og kog op med 2,5 dl vand og sukkeret.
Køl af og si mynten fra.
Smag til med citronsaft (skal være
frisk men ikke sur).
Skræl mangoen, fjern stenen og skær kødet i 1x1 cm
tern.
Hak det sidste mynte.
Vend mynte og mangotern i.
Køl helt af i køleskab (1/2 time, men evt. mere).
Tuntatar
Skær tunen i bittesmå tern på 3x3
mm: skær i skivede plader, skær disse i strimler – og skær strimlerne i
små tern. Foodprocessor/blender giver mos og skal undgås.
Skær gedeosten i små tern (hvis den er fast nok til
det, ellers spring det over).
Skyl, tør og hak basilikumbladene.
Vend tun, gedeost, creme fraiche, basilikum og sennep
sammen.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Stil evt. på køl i op til et par timer (tages så ud 20
min før anretning)
Anretning
Fordel tunmassen midt på dybe tallerkener (brug evt. en
6-8 cm stålring).