Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Hummer, canadisk

Krebsdyr


Latin homarus americanus
English lobster
Deutsch hummer
Francais  homard, langosta
Italiano astice
Spaniol bogavante
Længde 40-50 cm
Vægt 400-1000 g

Hummer, canadisk
Han-hummer på 600 g

Kendetegn Skal være levende. Brun/dybrød, orange på undersiden. Skifter farve til lys rød/orange ved kogning. Er en anelse mere grov og trevlet i kødet en den danske hummer (men koster det halve).
Sæson
Område Canada
Kvalitet Det bedste kød findes i dem omkring 600 g
Portionsstørrelse  1/2 hummer
Holdbarhed 12 timer på køl
Tilberedning Dræbes med et stik i nakken (ved krydset i skallen), ellers ved at komme den i spilkogende vand med hovedet først.
Typisk ret Kogt hummer på franskbrød med smør eller mayonnaise, eller grillet hummer. Gem skallerne (evt. i fryseren) til hummerfond.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017